Šport > Nogomet
741 ogledov

Prvi angleški nogometaš po 30 letih, ki je priznal, da je gej

Thomas Beattie Reševalni pas/Twitter
Po 30 letih in Justinu Fashanuju se je pojavil nov otoški nogometaš, ki je priznal, da je homoseksualec.

"Tekom svoje nogometne kariere nisem nikoli imel namero priznati, da sem gej. Dobesedno sem se počutil, da moram žrtvovati eno izmed dveh stvari. To, kdo v resnici sploh sem, ali šport, ki ga ljubim," je za spletno stran Advocate.com izjavil nekdanji nogometaš Hull Cityja, Thomas Beattie.

33-letnik je namreč 5 let po končani profesionalni karieri javno razkril, da je homoseksualec. Beattie, ki trenutno živi v Singapurju, je kariero začel pri Hull Cityju, nogometna pot pa ga je nato vodila v ZDA, Kanado in Singapur, kjer je tudi postavil kopačke v kot.

Beattie pa ni svoje spolne naravnanosti skrival le pred soigralci v slačilnici, pač pa tudi pred svojo družino in prijatelji, katerim se je izpovedal šele pred tremi meseci.

"Vse skupaj je za mene še povsem novo, če sem čisto iskren. Družini in prijateljem sem priznal pred tremi meseci. Želim deliti svojo zgodbo v upanju, da bo na koncu služila v podporo ljudem, ki so se znašli v podobni situaciji," je pojasnil Beattie.

Beattie je sicer šele drugi angleški nogometaš v zgodovini, ki je odprto priznal, da je gej. Pred njim je to napravil le Justin Fashanu leta 1990. Sta se pa za homoseksualca opredelila še dva nekdanja nogometaša, ki sta si služila kruh v Angliji. To sta bila Nemec Thomas Hitzlsperger ter Američan Robbie Rogers.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice