Šport > Nogomet
1539 ogledov

Potrjenih 25 okužb v enem klubu, v nevarnosti tudi Slovenec

koronavirus testiranje Epa
Nogometna zveza je kljub velikemu številu okužb odločila, da se bo ligaško tekmovanje nadaljevalo.

Nogometni klub Karpati Lvov je v torek poskrbel za pravi preplah v Ukrajini. Kar 25 od skupno 65 članov te ekipe je bilo po opravljenem testu pozitivnih na novi koronavirus, vodstvo elitnega ukrajinskega nogometnega tekmovanja pa se je kljub temu odločilo, da bo nadaljevalo ligaško tekmovanje, je zapisala nemška tiskovna agencija dpa.

"Iz tega kluba so sporočili, da so vsi okuženi nogometaši in člani strokovnega dela že v samoizolaciji. Klub iz Lvova je odpovedal vse nadaljnje treninge in uvedel dvotedensko karanteno," so sporočili iz elitnega ukrajinskega ligaškega tekmovanja. V tem tekmovanju nastopa tudi slovenski reprezentant Benjamin Verbič, ki je član kijevskega Dinama.

Igralec sredine igrišča Karpatija Jegor Nasarina je v pogovoru za domačo televizijsko hišo dejal, da igralci nimajo nobenih simptomov bolezni in da se vsi dobro počutijo.

Zahodni del Ukrajine, kjer leži Lvov, je med najbolj ogroženimi področji v tej državi. V Ukrajini so doslej potrdili več kot 24.000 primerov okužbe z novim koronavirusom, več kot 700 ljudi je umrlo.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.