Šport > Nogomet
163 ogledov

Pri Interju prejel več rdečih kartonov, kot minut

Tommaso Berni Profimedia
Tekom 18-letne kariere je moral braniti na vsega skupaj 120 tekmah, ali manj kot sedmih na sezono. Našel si je sanjsko službo, saj je zelo drago plačan, da praktično ne počne ničesar.

Tommaso Berni. Ime, ki vam ne pomeni ničesar, razen če ste resnično veliki navijač milanskega Interja in ga boste prepoznali kot rezervnega vratarja tega milanskega velikana. A v resnici gre za pravo nogometno ikono...

Tommaso Berni | Avtor: Profimedia Profimedia

Berni je namreč vratar Interja že šest let, milanski velikan pa ga plačuje z 200.000 evri na leto, tako da je tekom svoje avanture pri Interju zaslužil že več kot milijon evrov. V tem času pa je za Nerazzurre zbral neverjetnih 0 minut, kar pomeni, da je v črno-modrem dresu zbral več rdečih kartonov, kot pa minut.

Berni je namreč v nedeljo na tekmi proti Parmi, ki jo je Inter po velikem preobratu v sami končnici dobil z 2:1, na klopi za rezerve prejel rdeči karton zaradi nešportnega obnašanja, kar se mu je zgodilo že tudi na tekmi proti Cagliariju.

Berni je sicer svojo nogometno kariero začel pri mlajših kategorijah Fiorentine, a so ga že v najstniških letih opazili pri Interju, kjer je za mladinske selekcije branil tri leta, preden se je pri vsega osemnajstih letih prvič odpravil v tujino. Toda po dvoletni epizodi pri Wimbledonu, za katerega sploh ni nikoli nastopil, se je že vrnil v Italijo ter podpisal za Ternano.

V treh sezonah pri italijanskem drugoligašu se je edinkrat v karieri resnično nagaral, saj je branil na 87 tekmah. Njegove dobre obrambe pa so navdušile vodstvo Lazia, za katerega je v naslednjih petih letih zbral 9 nastopov. Monotonost je razbila le polletna posoja k drugoligašu Salernitani, za katero je branil na 16 tekmah.

Tommaso Berni | Avtor: Profimedia Profimedia

Po epizodi pri Laziu je ponovno začutil klic tujine, ko je za eno leto prestopil k portugalski Bragi, za katero je branil na 5 tekmah. Po vsega enem letu se je vrnil V Italijo, kjer je v sezoni 2012/13 za Sampdorio zbral svoje zadnje tri profesionalne nastope. Klub iz Genoe je nato zamenjal za Torino, kjer pa se je zadržal le eno leto, preden je pred šestimi leti podpisal svojo sanjsko pogodbo z Interjem. Na prvi nastop v tej legendarni ekipi še čaka...

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice