Zvezdnik: Oblak je najboljši vratar na svetu

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Tekmo osmine finala lige prvakov med Atletico Madridom in Bayerjem iz Leverkusna si bodo ljubitelji nogometa zapomnili predvsem po trojni mojstrovini Jana Oblaka. Navdušil je tudi soigralce.
Oglej si celoten članek

Bayer je na povratni tekmi lovil zaostanek dveh zadetkov z domačega dvoboja, tudi najmanjše možnosti za preobrat pa je Kevinu Kamplu in kolegom preprečil Jan Oblak. Ta se je še zlasti izkazal sredi drugega polčasa, ko je v eni akciji gostov kar trikrat žogi preprečil pot v mrežo.

Po napaki obrambe je sam proti njemu stekel Julian Brandt in izgubil dvoboj ena na ena, iz dveh poizkusov pa Škofjeločana ni uspelo premagati tudi Kevinu Vollandu, nato pa je Chicharito okroglo usnje poslal mimo gola. Celoten stadion je po izjemnih paradah glasno skandiral Oblaku.

"Zaradi tega je najboljši vratar na svetu. To dokazuje iz tekme v tekmo, to je storil tudi tokrat," je bil nad slovenskim vratarjem navdušen tudi francoski zvezdnik Antoine Griezmann.

Po stari navadi je bil precej bolj skromen junak v vratih colchonerosov. "Ne vem. Vse se je odvijalo zelo hitro. Včasih ti uspe zaustaviti tri strele in žoga ne konča v golu. Vesel sem zaradi tega," je po tekmi dejal Oblak.

"Želeli so doseči zgodnji zadetek, a smo se v prvem polčasu odlično branili. Niti enkrat niso sprožili proti golu. Drugi del ni bil tako dober kot prvi, a je 0:0 dober rezultat za nas. Vedeli smo, da nas čaka precej dela. Imajo dobro, mlado ekipo, ki igra zelo dobro v napadu. Poskušali smo zmagati, a nam to ni uspelo. Najpomembnejša reč pa je, da smo se uvrstili v četrtfinale. Zdaj počakajmo na novega tekmeca," je še dejal slovenski čuvaj mreže.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 4

  • 19:42 16. Marec 2017.

    Oblak top of the top !

  • 14:21 16. Marec 2017.

    Dobar dan svima predstavila bih gospodina koji mi je jako puno do sada pomogao i čovjek koji stvarno ima PRAVE …

  • 13:27 16. Marec 2017.

    Noro

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.