Šport > Nogomet
38 ogledov

Zvezdnik: Oblak je najboljši vratar na svetu

Jan Oblak Profimedias
Tekmo osmine finala lige prvakov med Atletico Madridom in Bayerjem iz Leverkusna si bodo ljubitelji nogometa zapomnili predvsem po trojni mojstrovini Jana Oblaka. Navdušil je tudi soigralce.

Bayer je na povratni tekmi lovil zaostanek dveh zadetkov z domačega dvoboja, tudi najmanjše možnosti za preobrat pa je Kevinu Kamplu in kolegom preprečil Jan Oblak. Ta se je še zlasti izkazal sredi drugega polčasa, ko je v eni akciji gostov kar trikrat žogi preprečil pot v mrežo.

Po napaki obrambe je sam proti njemu stekel Julian Brandt in izgubil dvoboj ena na ena, iz dveh poizkusov pa Škofjeločana ni uspelo premagati tudi Kevinu Vollandu, nato pa je Chicharito okroglo usnje poslal mimo gola. Celoten stadion je po izjemnih paradah glasno skandiral Oblaku.

"Zaradi tega je najboljši vratar na svetu. To dokazuje iz tekme v tekmo, to je storil tudi tokrat," je bil nad slovenskim vratarjem navdušen tudi francoski zvezdnik Antoine Griezmann.

Po stari navadi je bil precej bolj skromen junak v vratih colchonerosov. "Ne vem. Vse se je odvijalo zelo hitro. Včasih ti uspe zaustaviti tri strele in žoga ne konča v golu. Vesel sem zaradi tega," je po tekmi dejal Oblak.

"Želeli so doseči zgodnji zadetek, a smo se v prvem polčasu odlično branili. Niti enkrat niso sprožili proti golu. Drugi del ni bil tako dober kot prvi, a je 0:0 dober rezultat za nas. Vedeli smo, da nas čaka precej dela. Imajo dobro, mlado ekipo, ki igra zelo dobro v napadu. Poskušali smo zmagati, a nam to ni uspelo. Najpomembnejša reč pa je, da smo se uvrstili v četrtfinale. Zdaj počakajmo na novega tekmeca," je še dejal slovenski čuvaj mreže.

Komentarjev 4
  • blueone 19:42 16.marec 2017.

    Oblak top of the top !

  • Marta Ivanov 14:21 16.marec 2017.

    Dobar dan svima predstavila bih gospodina koji mi je jako puno do sada pomogao i čovjek koji stvarno ima PRAVE NAMJEŠTENE UTAKMICE! Čovjek koji je spreman pomoći svima i svako tko je zainteresiran ima moju preporuku i neka mu se ...prikaži več slobodno javi!! Hvala vam unaprijed i molim vas nemojte me samo vrijeđati jer zaista sam samo iskrena.Evo svima i link profila Marka! -https://www.facebook.com/profile.php?id=100015483666241

  • Jaoming 13:27 16.marec 2017.

    Noro