Kolesarski as obležal, potrebna je bila masaža srca

Foto: Epa
Foto: Epa
Italijanski kolesarski as v velikih težavah.
Oglej si celoten članek

Prvo etapo dirke po Kataloniji je odločil ciljni sprint v manjši klanec. Za zmago sta se udarila Avstralec Michael Matthews (BikeExchange - Jayco) in Italijan Sonny Colbrelli (Bahrain - Victorious), sprintala sta vsak po svoji strani, več moči v 200-metrskem obračunu je imel Matthews.

Medtem ko je Avstralec slavil, pa se je italijanski kolesar zgrudil po prečkanju ciljne črte. Na pomoč mu je moralo priskočiti zdravniško osebje, ki je opravilo masažo srca. Radovednim pogledom so posredovanje zakrili z rjuhami. Kasneje je bil odpeljan z rešilnim vozilom v bolnišnico. Aktualni evropski prvak naj bi bil takrat že pri zavesti. 

Slednjo navico so kasneje potrdili tudi pri ekipi Bahrain - Victorius. Z zdravniškim osebjem se je tudi pogovarjal. V bolnišnici v Gironi bodo opravili podrobnejše preglede. "Colbrelli je na nadaljnjem zdravljenju. Ko je šel v bolnišnico, je bil v stabilnem stanju. Ekipa Bahrain Victorious se zahvaljuje organizatorjem in zdravniškim ekipam za podporo in pomoč," so zapisali pri ekipi.

Colbrelli je zaradi bronhitisa odstopil na dirki Pariz Nica, izpustil je tudi sobotno klasiko Milano - San Remo, kjer je zmagal njegov moštveni kolega Matej Mohorič. Pred izvedbo prvega spomenika sezone je sicer italijanski kolesarski as sodil med večje favorite omenjene preizkušnje.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 07:25 22. Marec 2022.

    Kaj dela cepljenje proti kovidu!!! Ne hvala!!!

  • 07:16 22. Marec 2022.

    Masaža srca? Vprašajte izvajalce PNMP kaj si mislijo o nazivu "masaža srca".

  • 19:40 21. Marec 2022.

    https://www.ladige.it/salute-e-benessere/2021/09/15/vaccinazioni-covid-un-camper-per-renderle-piu-accessibili-nelel-valli-1.2996678

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.