Zvezdnik odsoten za nedoločen čas

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Kdaj se bo vrnil v ekipo, še ni znano.
Oglej si celoten članek

V sredo se začenja severnoameriška hokejska liga NHL, takrat je na sporedu tudi obračun Los Angelesa Anžeta Kopitarja in San Joseja, ogromno skrbi pa v taboru Pittsburgha povzroča poškodba kapetana in prvega zvezdnika Sidneyja Crosbyja, ki je na petkovem treningu utrpel pretres možganov. Kdaj se bo vrnil v ekipo, ni znano.

Pittsburgh je v zadnji sezoni v finalu lige NHL premagal San Jose, Crosby pa je bil eden glavnih igralcev. V prvi tekmi sezone 2016/17 se bo Pittsburgh v četrtek pomeril z Washingtonom.

Priložnost za druge

"Jasno je, da je za nas pomemben igralec, toda naša ekipa se je že soočala s poškodbami ključnih igralcev. To prinaša priložnost za druge," miri trener Pittsburgha Mike Sullivan. "Prišel je na ledeno ploskev, ni se počutil dobro in od tam smo izhajali. Vedno imamo v mislih zdravje naših najboljših igralcev," je še dodal.

Crosby je na nedavno končanem svetovnem pokalu osvojil naziv najkoristnejšega igralca turnirja. Bil je tudi MVP lanske končnice. Doslej je v ligi NHL odigral 707 tekem ter zbral 338 golov in 600 podaj.

Crosby je sicer leta 2011 utrpel pretres možganov na tekmi z Washingtonom, od tistega večera je rabil kar 101 tekmo, da se je vrnil na ledeno ploskev.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.