Šport
21 ogledov

Zvezdnik odsoten za nedoločen čas

Sidney Crosby Reuters
Kdaj se bo vrnil v ekipo, še ni znano.

V sredo se začenja severnoameriška hokejska liga NHL, takrat je na sporedu tudi obračun Los Angelesa Anžeta Kopitarja in San Joseja, ogromno skrbi pa v taboru Pittsburgha povzroča poškodba kapetana in prvega zvezdnika Sidneyja Crosbyja, ki je na petkovem treningu utrpel pretres možganov. Kdaj se bo vrnil v ekipo, ni znano.

Pittsburgh je v zadnji sezoni v finalu lige NHL premagal San Jose, Crosby pa je bil eden glavnih igralcev. V prvi tekmi sezone 2016/17 se bo Pittsburgh v četrtek pomeril z Washingtonom.

Priložnost za druge

"Jasno je, da je za nas pomemben igralec, toda naša ekipa se je že soočala s poškodbami ključnih igralcev. To prinaša priložnost za druge," miri trener Pittsburgha Mike Sullivan. "Prišel je na ledeno ploskev, ni se počutil dobro in od tam smo izhajali. Vedno imamo v mislih zdravje naših najboljših igralcev," je še dodal.

Crosby je na nedavno končanem svetovnem pokalu osvojil naziv najkoristnejšega igralca turnirja. Bil je tudi MVP lanske končnice. Doslej je v ligi NHL odigral 707 tekem ter zbral 338 golov in 600 podaj.

Crosby je sicer leta 2011 utrpel pretres možganov na tekmi z Washingtonom, od tistega večera je rabil kar 101 tekmo, da se je vrnil na ledeno ploskev.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.