Šport
28 ogledov

Kopitar prvi Kralj s tem priznanjem

anže kopitar Profimedias
Slovenski hokejski zvezdnik Anže Kopitar, član ekipe Los Angeles Kings, je ponoči v Las Vegasu dobil dve priznanji lige NHL.

Slovenski hokejski zvezdnik Anže Kopitar je ponoči v Las Vegasu dobil dve priznanji lige NHL. Novi kapetan ekipe Los Angeles Kings je bil izbran za dobitnika Selkejeve nagrade za najboljšega obrambnega napadalca v ligi in za prejemnika nagrade Lady Byng za gentlemansko igro.

Kopitar, najboljši strelec Kalifornijcev zadnjih devet sezon, je sicer prvi kralj s Selkejevo nagrado. Hrušičan je imel največjo minutažo med vsemi napadalci, v povprečju skoraj 21 minut na tekmo, bil pa je drugi v ligi z ratingom plus-34.

Kopitar (1145 točk) je v boju za Selkejevo nagrado premagal trikratnega zmagovalca Patricea Bergerona iz Bostona (996) in Anaheimovega Ryana Keslerja (424), dobitnika nagrade leta 2011.

Kopitarjevi nagradi je sicer na slavnosti prevzel Luc Robitaille, saj Slovenca ni bilo v Las Vegasu. Kljub temu pa so mu namenili precej pohvalnih besed.

"Ponos, ki ga kaže na vseh področjih igre, izstopa. Tekmecem je zato težko, tudi zaradi njegove inteligentne igre. Je popoln igralec, dober na obeh koncih igrišča. Je zelo učinkovit, izvrsten hokejist," je tekmeca pohvalil Bergeron.

Komentarjev 1
  • Majazmaja 13:36 23.junij 2016.

    Kopitarja se spomnim iz osnovne šole, je nekaj let mlajši, ampak smo si ga zapomnili po tem, da je bil krepko največji prvošolček. Že takrat je bil izredno prijazen, tako lepo vzgojen, da je mejilo že na tisto pravo gentlemanstvo ...prikaži več - pravi mali gospod in neverjetno umirjen. Mogoče pa je bil tak zato, ker je bila njegova babica zelo stroga (ampak zelo zelo dobra) profesorica angleščine in se je moral lepo obnašati? :) Bravo, Anže, ti si pravi vzornik otrok!