Šport
32 ogledov

Kopitar: Največja nagrada je Stanleyev pokal

Sport 02.02.14, anze kopitar, hokejist, foto: anze petkovsek Anže Petkovšek
Slovenski hokejski zvezdnik Anže Kopitar, ki so ga ponoči na slavnostni podelitvi v Las Vegasu razglasili za zmagovalca v dveh kategorijah nagrad v najmočnejši ligi na svetu NHL, je prireditev tokrat izpustil.

Ker je Anže Kopitar že v domovini, je tudi za lepo novico izvedel z nekajurnim zamikom.

"Po pravici povedano povedano se ob dveh zjutraj nisem zbudil, a sem zjutraj pogledal na telefon in je bila novica zelo lepa. Zelo sem bil vesel," je o nočnem dogajanju dejal Kopitar.

Novi kapetan ekipe Los Angeles Kings je bil izbran za dobitnika nagrade Selke za najboljšega obrambnega napadalca v ligi in za prejemnika nagrade Lady Byng za gentlemansko igro.

"Mislim, da je vsaka nagrada, ki jo dobi posameznik, zelo dobrodošla. A hokej je ekipni šport in največja nagrada je Stanleyjev pokal. Če pa dobiš kakšno individualno nagrado, je občutek zelo dober. Upam, da pride še kakšna."

Govor ne bi bil drugačen

Kopitar, najboljši strelec kalifornijske ekipe zadnjih devet sezon, je sicer prvi Kralj s Selkejevo nagrado. Hrušičan je imel največjo minutažo med vsemi napadalci, v povprečju skoraj 21 minut na tekmo, bil pa je tudi drugi v ligi z ratingom plus-34.

Kopitar (1145 točk) je v boju za Selkejevo nagrado premagal trikratnega zmagovalca Patricea Bergerona iz Bostona (996) in Anaheimovega Ryana Keslerja (424), dobitnika nagrade leta 2011.

V njegovem imenu se je za nagrado zahvalil Luc Robitaille, Kopitar pa pravi, da tudi sam ne bi povedal nič drugače: "Govor ne bi bil kaj dosti drugačen. Vem, zakaj sem tu, sam nagrade ne bi mogel dobiti. Zasluge gredo tudi soigralcem, vsem v klubu, navijačem in moji družini, ki mi vedno stoji ob strani," je v kratkem pogovoru za svojo spletno stan o prejemu nagrad dejal najboljši slovenski hokejist.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.