Šport
49 ogledov

Kopitar in Gajser združila moči

anže kopitar los angeles kings Profimedias
Slovenska športna asa - Anže Kopitar in Tim Gajser - sta se odzvala povabilu za sodelovanje v dobrodelni akciji Tečem, da pomagam.

Svetovni hokejski as Anže Kopitar in trenutno številka 1 v motokrosu Tim Gajser bosta z Zvezo Lions klubov Slovenija ob koncu tedna združila Slovenijo v teku z zavezanimi očmi. Akcija Tečem, da pomagam 2016 bo v soboto in nedeljo povezala deset mest in krajev po Sloveniji za slepe in slabovidne otroke.

Prireditelj že četrtega teka je Zveza Lions klubov Slovenije, ki ga bo posvetila slepim in slabovidnim otrokom. Zbrana sredstva bodo namenili zgodnji obravnavi slepih in slabovidnih otrok.

V soboto 21. maja, bo tek z zavezanimi očmi v Ljubljani, Arboretumu - Volčji potok, Mariboru, Slovenski Bistrici, Novi Gorici, Slovenj Gradcu, Ravnah na Koroškem in v Cerkljah na Gorenjskem. V nedeljo 22. maja, bo tek na Tartinijevem trgu v Piranu in v Celju, v naslednjih dveh tednih pa bodo sledili še teki v Brežicah - Termah Čatež, Ljutomeru in na Ptuju.

"Tečem, da pomagam - tek z zavezanimi očmi je akcija, ki bo letos potekala četrto leto zapored. Udeležencem se ponudi posebna, dragocena izkušnja, ki marsikoga osupne, predvsem pa ozavesti, kako dragocen je vid. Ko ti zavežejo oči, se svet spremeni, obrne na glavo, je najpogostejša izjava več kot 9000 udeležencev Tečem, da pomagam," je poudarila Maja Krušič Šega iz Zveza Lions klubov Slovenije.

Tekel bo tudi najmlajši Prevc

Tim Gajser | Avtor: Saša Despot Saša Despot
Tečem, da pomagam 2016 so podprle številne znane osebnosti. Med njimi najboljši slovenski hokejist vseh časov Anže Kopitar, ki je daroval tudi svoj dres. Po dražbi ga bo podpisal. Motokrosist Tim Gajser se bo to soboto ob 10. uri preizkusil v teku z zavezanimi očmi v Slovenski Bistrici. Za dražbo je podaril podpisano kapo. Alen Kobilica bo tekel v soboto ob 10. uri v Arboretumu Volčji potok. Domen Prevc bo tekel v soboto ob 10. uri v Cerkljah. Eva Boto in Adi Smolar pa bosta s tekači v Slovenj Gradcu.

Zveza Lions klubov Slovenije k Tečem, da pomagam dodaja posebno SMS akcijo za slepe in slabovidne otroke. V okviru SMS akcije bo za vsak doniran euro s poslanim SMS na številko 3113 Mednarodna zveza Lions klubov dodala dva eura. Vsa zbrana sredstva v okviru te akcije bodo v celoti namenjena zgodnji obravnavi slepih in slabovidnih otrok v Sloveniji.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.