Zvezdnik skoraj zakrivil grozljivo nesrečo Slovenca, nato besnel zaradi kazni

Foto: Twitter
Foto: Reševalni pas/Twitter
Dylan Groenewegen ni bil zadovoljen s kaznijo, potem ko je v zaključnem sprintu skorajda s kolesa zbil našega Matevža Govekarja.
Oglej si celoten članek

Francoz Christophe Laporte (Jumbo-Visma) je zmagovalec tretje etape kolesarske dirke po Dofineji, s čimer je povečal vodstvo v skupnem seštevku. Laporte je bil na 194,1 km dolgi etapi od Monistrol-sur-Loira do Le Coteauja najhitrejši v sprintu glavnine.

V etapi, ki so jo zaznamovali številni padci, je bil Laporte na ciljni črti močnejši od Irca Sama Bennetta (Bora-Hansgrohe) in Nizozemca Dylana Groenewegna (Jayco-AlUla),  ki pa sta poskrbela za velik incident in bila na koncu tudi kaznovana.

Glavni krivec za vse skupaj je bil irski sprinter, kateremu je sotekmovalec Danny van Poppel pripravil odlično izhodišče, toda Bennettu je prehitro zmanjkalo moči, nasprotnike pa je poizkušal zadržati za seboj z nedovoljenimi spremembami smeri, pri čemer je Nizozemca stisnil k ograji.

Groenewegen je bil resda oškodovan s strani Irca, a vseeno ne bi smel reagirati, tako kot je. Namesto da bi zgolj zavrl, se je na vse načine poizkušal prebiti levo mimo Bennetta, pri tem pa je z levo ramo močno zadel ter skorajda sklatil s kolesa mladega slovenskega sprinterja Matevža Govekarja (Bahrain Victorious).

Mladi 23-letni Govekar, ki se je v tistem trenutku celo boril za zmago, je pokazal neverjetno znanje in sposobnost, da se je sploh obdržal na kolesu, saj bi drugače lahko prišlo do grozljive nesreče pri skoraj 70 km/h.

Nizozemec je tako pokvaril dirko kariere našemu Govekarju, ki je na koncu ciljno črto prečkal kot sedmi, kar je bila vseeno njegova daleč najboljša uvrstitev na dirkah najvišjega WorldTour ranga. Čeprav je kazalo, da bi se morda lahko boril celo za zmago, ali vsaj stopničke, pa je sedmo mesto v takšni konkurenci odličen rezultat.

Toda kmalu so prišli na plan tudi uradni rezultati, na katerih pa je pisalo, da je Govekar končal celo na petem mestu! Po pregledu posnetkov so namreč sodniki kaznovali Bennetta in Groenwegna ter ju postavili na konec skupine, ki je prečkala cilj v času zmagovalca.

A namesto da bi sprejel svojo odgovornost ter se opravičil našemu mlademu sprinterju, je nizozemski sprinter po koncu etape besnel zaradi kazni, ki ga je doletela. Kolesar, ki ne slovi po ravno najbolj čistih sprintih, je tako svoj bes pokazal na Twitterju, kjer je sarkastično komentiral, da so ga sodniki verjetno diskvalificirali zaradi tega, ker je bil s strani drugega kolesarja prisiljen zavirati.

Svojo objavo je kasneje sicer izbrisal, potem ko so mu ljubitelji kolesarstva v komentarjih odgovorili, da z njegovim zaviranjem ni bilo nič narobe, da je bilo dosti bolj sporno, kako je z ramenom odrinil nesrečnega Govekarja. 

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.