Zvezdnik zavrnil vprašanje o Dončiću, nato 'govoril' z žogo

Foto: Twitter russell westbrook
Eden najboljši košarkarjev v ligi NBA se je z odlično predstavo oddolžil ekipi Luke Dončića.
Oglej si celoten članek

V zaključku starega leta sta se dvakrat v dveh dneh pomerili moštvi Dallas Mavericks in Oklahoma City Thunder. Prvo srečanje v Dallasu je z izidom 105:103 dobila ekipa Luke Dončića, drugo pa je pripadlo košarkarjem Oklahome (122:102).

NBA Dončić pred skokom v novo leto spoznal jeznega Westbrooka

Prvi zvezdnik "groma" iz Oklahome Russell Westbrook je na tekmah pokazal dva različna obraza. Na srečanju v Dallasu je zadel le štiri od 22 metov iz igre (18%), nič od osmih poskusov za tri točke (0/8) in le enega od dveh prostih metov (50%). Uspešnejši je bil v drugih prvinah igre, saj je devetim točkam dodal devet skokov, osem podaj in šest ukradenih žog.

Westbrook je bil po tekmi tako razočaran, da je zavrnil novinarjevo vprašanje o Luki Dončiću. Ta je k zmagi Dallasa prispeval 25 točk. "Iskreno povedano nisem razpoložen, da bi govorili o kateremkoli drugem igralcu," se je od razprave o najboljšem novincu lige oddaljil Westbrook, nato pa prevzel poraz za slabo predstavo njegovega moštva. 

"Moj pristop se ne bo spremenil. Sem najboljši skakalec na tem položaju, najboljši podajalec na tem položaju in najboljši obrambni igralec na tem položaju. Ni stvari, ki je ne bi mogel narediti," je samega sebe potolažil NBA zvezdnik.

Poraz v Dallasu je prebolel v samo 24 urah, saj je že na "povratni" tekmi v Oklahoma Cityju odigral vrhunsko. Zadel je 13 od 24 metov iz igre (54%) in vseh šest prostih metov (100%). Tekmo je končal z 32 točkami, 11 skoki, 11 podajami in štirimi ukradenimi žogami. Tako kot v Dallasu je tudi pred domačimi navijači zapravil pet žog.

Najkoristnejšemu košarkarju (MVP) sezone 2016/2017 se je po tekmi smejalo do ušes. "Ko igramo svojo igro, nas je zelo težko premagati. Nocoj smo jo," je zadovoljno pripomnil.

Dončić je na gostovanju zbral 17 točk, šest skokov in tri podaje.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.