"Mislil sem, da ima Dončić 28 let"

Foto: Instagram luka dončić
Košarkar New York Knicks je spregovoril o prvem snidenju z Lukom Dončićem.
Oglej si celoten članek

Dvajsetletni RJ Barrett, košarkar New York Knicks je imel pred nekaj leti priložnost trenirati s slovenskim čudežnim dečkom, ko je bil ta še član madridskega Reala.

"Leta 2016 ali 2017 sem igral z Lukom. Že takrat je bil tako dober, da je bilo prav neverjetno. Mislil sem, da je star 28 let in da igra že zelo dolgo, potem pa mi je nekdo povedal, da je samo leto starejši od mene. Mislil sem si 'to je noro'," je razkril kanadski branilec in nekaj besed namenil tudi Dončićevi vlogi v Dallasu.

Foto: Print Screen

"Soigralci mu podajajo žogo in mu pustijo igrati. V ekipi ima tudi Kristapsa Porzingisa in veliko dobrih strelcev. Tudi sam je dober strelec, obenem pa zna odigrati pick 'n' roll. Obramba ne ve, kaj storiti. Ali mu pustijo zadeti ali pa žogo poda soigralcu, ki potem doseže koš. Luka ima popolno svobodo. Pri njem vse zgleda enostavno," je dodal Barrett.

"Profesionalno košarko igra od 15. leta, kar je velika prednost. Na splošno so evropski igralci v veliki prednosti, ker tako zgodaj postanejo profesionalci. Evropka košarka je drugačna od NBA košarke. V NBA se veliko igra ena na ena, v Evropi se učijo igrati kot ekipa," je skrivnost Dončićevega uspeha še razodel Barrett.

Foto: Epa dončić barrett


 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.