Šport > Košarka
11812 ogledov

"Mislil sem, da ima Dončić 28 let"

luka dončić Instagram
Košarkar New York Knicks je spregovoril o prvem snidenju z Lukom Dončićem.

Dvajsetletni RJ Barrett, košarkar New York Knicks je imel pred nekaj leti priložnost trenirati s slovenskim čudežnim dečkom, ko je bil ta še član madridskega Reala.

"Leta 2016 ali 2017 sem igral z Lukom. Že takrat je bil tako dober, da je bilo prav neverjetno. Mislil sem, da je star 28 let in da igra že zelo dolgo, potem pa mi je nekdo povedal, da je samo leto starejši od mene. Mislil sem si 'to je noro'," je razkril kanadski branilec in nekaj besed namenil tudi Dončićevi vlogi v Dallasu.

 | Avtor: Print Screen Print Screen

"Soigralci mu podajajo žogo in mu pustijo igrati. V ekipi ima tudi Kristapsa Porzingisa in veliko dobrih strelcev. Tudi sam je dober strelec, obenem pa zna odigrati pick 'n' roll. Obramba ne ve, kaj storiti. Ali mu pustijo zadeti ali pa žogo poda soigralcu, ki potem doseže koš. Luka ima popolno svobodo. Pri njem vse zgleda enostavno," je dodal Barrett.

"Profesionalno košarko igra od 15. leta, kar je velika prednost. Na splošno so evropski igralci v veliki prednosti, ker tako zgodaj postanejo profesionalci. Evropka košarka je drugačna od NBA košarke. V NBA se veliko igra ena na ena, v Evropi se učijo igrati kot ekipa," je skrivnost Dončićevega uspeha še razodel Barrett.

dončić barrett | Avtor: Epa Epa


 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.