Zvezdnika v dresu nesrečnega brazilskega kluba?

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Tragedija brazilskega Chapecoenseja je združila nogometni svet. Južnoameriški mediji poročajo o morebitnem odzivu dveh nekdanjih zvezdnikov.
Oglej si celoten članek

"Brazilski Leicester City", kot so zaradi presenetljivega uspeha nekateri poimenovali Chapecoense, je po letalski nesreči v Kolumbiji v nekaj urah prehodil pot iz nebes v pekel. 

Geste pomoči in podpore klubu prihajajo z vsega sveta, južnoameriški mediji pa poročajo tudi o odzivu tamkajšnjih nogometnih zvezdnikov. V dresu finalistov Cope Sudamericane bi se začetku leta 2017 lahko znašel sloviti Argentinec Juan Román Riquelme.

"Moj brat in prijatelji želijo, da zaigram. Bomo videli, kaj bo," je možnost (brezplačne) vrnitve iz igralskega pokoja pokomentiral Riquelme. Brazilski mediji omenjajo tudi slovitega Ronaldinha, ki bi s svojo prepoznavnostjo ponovno oživel klub iz mesta Chapecó.

Silovit vzpon brutalno prekinjen

Chapecoense je v šestih letih iz četrte lige prišel do brazilske elite, letos pa presenetljivo še do finala drugega najmočnejšega južnoameriškega klubskega tekmovanja.

V letalski nesreči v Kolumbiji (letalo se je zaletelo v goro) je življenje izgubilo 71 oseb, med njimi praktično celoten igralski kader in strokovni štab kluba iz južne Brazilije.

 
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.