10 minut za Facebook

Foto: Žurnal24 Marku Zuckerbergu se je ideja bogato obrestovala.
V Veliki Britaniji bodo najverjetneje uvedli 10-minutni odmor, namenjen Facebooku.
Oglej si celoten članek

V teh desetih minutah bodo lahko zaposleni prosto brskali po vsebinah tega spletnega medija, ki je zasvojil že mnoge po svetu.
Direktorji podjetij pričakujejo, da se bodo zaposleni držali meje desetih minut Facebooka na dan, s tem pa tudi izboljšali produktivnost na delovnem mestu. Kot menijo direktorji, zaposleni kar nekaj delovnega časa zapravijo za prebiranje sporočil in pisanje po Facebooku.

 

Prepoved Facebooka

Šef vam lahko uporabo Facebooka preprosto prepove, če ta ne spada med vaše delovne naloge. V primeru, da ga ne boste upoštevali, vas lahko tudi odpusti.



Facebook uporabniki hitro postanejo odvisniki
In kaj je direktorje spodbudilo k tej ideji? Nedavno so bili objavljeni izsledki britanske raziskave, ki trdi, da njihovo gospodarstvo trpi na račun zabavanja zaposlenih. Ti svoj delovni čas ne preživljajo le na Facebooku, temveč tudi na ostalih družbenih portalih in blogih.
Uporabo Facebooka so sicer že prepovedali v mestni upravi Portsmoutha. Ugotovili so namreč, da se tamkajšnji zaposleni v Facebook vpišejo do 270 tisočkrat na mesec.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.