Svet
6 ogledov

10 minut za Facebook

Marku Zuckerbergu se je ideja bogato obrestovala. Žurnal24 main
V Veliki Britaniji bodo najverjetneje uvedli 10-minutni odmor, namenjen Facebooku.

V teh desetih minutah bodo lahko zaposleni prosto brskali po vsebinah tega spletnega medija, ki je zasvojil že mnoge po svetu.
Direktorji podjetij pričakujejo, da se bodo zaposleni držali meje desetih minut Facebooka na dan, s tem pa tudi izboljšali produktivnost na delovnem mestu. Kot menijo direktorji, zaposleni kar nekaj delovnega časa zapravijo za prebiranje sporočil in pisanje po Facebooku.

 

Prepoved Facebooka

Šef vam lahko uporabo Facebooka preprosto prepove, če ta ne spada med vaše delovne naloge. V primeru, da ga ne boste upoštevali, vas lahko tudi odpusti.Facebook uporabniki hitro postanejo odvisniki
In kaj je direktorje spodbudilo k tej ideji? Nedavno so bili objavljeni izsledki britanske raziskave, ki trdi, da njihovo gospodarstvo trpi na račun zabavanja zaposlenih. Ti svoj delovni čas ne preživljajo le na Facebooku, temveč tudi na ostalih družbenih portalih in blogih.
Uporabo Facebooka so sicer že prepovedali v mestni upravi Portsmoutha. Ugotovili so namreč, da se tamkajšnji zaposleni v Facebook vpišejo do 270 tisočkrat na mesec.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.