12-letna deklica do smrti zabodla 9-letnega brata

Foto: Profimedia
Deklico iz Oklahome so pridržali.
Oglej si celoten članek

12-letna deklica iz ameriške Oklahome je po navedbah tamkajšnje policije do smrti zabodla svojega 9-letnega brata. Deklica je v pridržanju v zaporu za mladoletnike v Tulsi, poročajo ameriški mediji.

Ko so policisti prispeli na kraj dogodka, so reševalci in gasilci "že bili na prizorišču in izvajali oživljanje 9-letne žrtve moškega spola," je v četrtek zvečer sporočila policija. "Policisti so izvedeli, da so starši spali v zgornjem nadstropju, ko jih je 12-letna hči zbudila in povedala, da je zabodla svojega devetletnega brata," je zapisano v sporočilu.

Deček operacije ni preživel

Dečka so pristojne službe hitro odpeljale v bolnišnico na operativni poseg, vendar je kmalu po 2.30 zjutraj podlegel zadanim poškodbam.

12-letni osumljenki so odvzeli prostost in jo pridržali v centru za mladoletnike, so zapisali v sporočilu za javnost. Oblasti zaradi zaščite mladoletnikov niso identificirale nobenega otroka ali izdajale motiva, informacije o orožju in dodatnih podrobnosti.

Posebna enota policije Tulsa za otroke še naprej vodi preiskavo dogodka. Gre za drugi umor v mestu Tulsa letos, so sporočili z oddelka.

Po zakonu zvezve države Oklahoma lahko osumljenko pridržijo pet delovnih dni do vložitve obtožnice. Otroke, stare 12 let in manj, je prepovedano zadrževati, vendar državna zakonodaja dopušča izjeme v primerih hudih obtožb, enakovrednih kaznivemu dejanju, kjer lahko otrok predstavlja tveganje za skupnost ali sebe, poroča NBC News.

dezurni@styria-media.si

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.