Svet
5404 ogledov

12-letna deklica do smrti zabodla 9-letnega brata

Ameriška policija
Deklico iz Oklahome so pridržali.

12-letna deklica iz ameriške Oklahome je po navedbah tamkajšnje policije do smrti zabodla svojega 9-letnega brata. Deklica je v pridržanju v zaporu za mladoletnike v Tulsi, poročajo ameriški mediji.

Ko so policisti prispeli na kraj dogodka, so reševalci in gasilci "že bili na prizorišču in izvajali oživljanje 9-letne žrtve moškega spola," je v četrtek zvečer sporočila policija. "Policisti so izvedeli, da so starši spali v zgornjem nadstropju, ko jih je 12-letna hči zbudila in povedala, da je zabodla svojega devetletnega brata," je zapisano v sporočilu.

Deček operacije ni preživel

Dečka so pristojne službe hitro odpeljale v bolnišnico na operativni poseg, vendar je kmalu po 2.30 zjutraj podlegel zadanim poškodbam.

12-letni osumljenki so odvzeli prostost in jo pridržali v centru za mladoletnike, so zapisali v sporočilu za javnost. Oblasti zaradi zaščite mladoletnikov niso identificirale nobenega otroka ali izdajale motiva, informacije o orožju in dodatnih podrobnosti.

Posebna enota policije Tulsa za otroke še naprej vodi preiskavo dogodka. Gre za drugi umor v mestu Tulsa letos, so sporočili z oddelka.

Po zakonu zvezve države Oklahoma lahko osumljenko pridržijo pet delovnih dni do vložitve obtožnice. Otroke, stare 12 let in manj, je prepovedano zadrževati, vendar državna zakonodaja dopušča izjeme v primerih hudih obtožb, enakovrednih kaznivemu dejanju, kjer lahko otrok predstavlja tveganje za skupnost ali sebe, poroča NBC News.

dezurni@styria-media.si

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.