125 tisočakov kazni za oddajo stanovanja na črno

Foto: Žurnal24 stanovanje v milanu
Če ju bo sodišče spoznalo za kriva, jima grozi plačilo 125 tisočakov.
Oglej si celoten članek

V Singapurju se morata dva lastnika nepremičnin zagovarjati na sodišču zaradi nelegalnega oddajanja svojih apartmajev prek spletne platforme Airbnb. Gre za prvi takšen primer, odkar so junija v državi začela veljati nova pravila, s katerimi naj bi zajezili oddajanje zasebnih stanovanj.

V skladu s spremembami pravil oddajanje zasebnih stanovanj za manj kot tri mesece brez ustreznih dovoljenj v Singapurju ni dovoljeno. To pomeni, da utegnejo biti številne ponudbe za kratkotrajen najem stanovanj, ki se oglašujejo na Airbnb, nelegalne, je poročala francoska tiskovna agencija AFP.

V Singapurju, kjer vlada veliko pomanjkanje prostora, je nepremičninska politika deležna velike pozornosti, saj 80 odstotkov prebivalcev živi v zgradbah v javni lasti ob subvencijah vlade. Davkarija Airbnb in Booking. Furs odločen, da pobere davke

Singapurca Terence Tan En Wei in Yao Song Liang sta bila v torek na sodišču v Singapurju obtožena zaradi nelegalnega oddajanja štirih apartmajev v luksuzni stanovanjski zgradbi v središču Singapurja. Po poročanju časnika Straits Times sta stanovanja oglaševala na portalu Airbnb.

Če ju bo sodišče spoznalo za kriva, jima grozi do 200.000 singapurskih dolarjev (125.000 evrov) kazni.

Pri Airbnb zadeve niso komentirali, dejali so le, da so pripravljeni sodelovati s tamkajšnjo vlado, da bi našli način za nadaljnji razvoj na trgu oddajanja zasebnih stanovanj.

Kljub novim pravilom pa je leta 2008 ustanovljeni Airbnb, ki ima sedež v Kaliforniji, v Singapurju zelo priljubljen. Kot so povedali v družbi, imajo registriranih več kot 8700 lastnikov nepremičnin iz te miniaturne države, ki so v zadnjem letu dni gostili več kot 330.000 popotnikov z vsega sveta.

Primerjava Airbnb To so najdražje in najcenejše države na Airbnb

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 14:08 6. December 2017.

    V SINGAPURJU ..........se morata dva lastnika nepremičnin zagovarjati na sodišču zaradi nelegalnega oddajanja svojih apartmajev prek spletne platforme Airbnb. To …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.