Svet
2642 ogledov

125 tisočakov kazni za oddajo stanovanja na črno

stanovanje v milanu Žurnal24 main
Če ju bo sodišče spoznalo za kriva, jima grozi plačilo 125 tisočakov.

V Singapurju se morata dva lastnika nepremičnin zagovarjati na sodišču zaradi nelegalnega oddajanja svojih apartmajev prek spletne platforme Airbnb. Gre za prvi takšen primer, odkar so junija v državi začela veljati nova pravila, s katerimi naj bi zajezili oddajanje zasebnih stanovanj.

V skladu s spremembami pravil oddajanje zasebnih stanovanj za manj kot tri mesece brez ustreznih dovoljenj v Singapurju ni dovoljeno. To pomeni, da utegnejo biti številne ponudbe za kratkotrajen najem stanovanj, ki se oglašujejo na Airbnb, nelegalne, je poročala francoska tiskovna agencija AFP.

V Singapurju, kjer vlada veliko pomanjkanje prostora, je nepremičninska politika deležna velike pozornosti, saj 80 odstotkov prebivalcev živi v zgradbah v javni lasti ob subvencijah vlade. Denar Davkarija Slovenija Airbnb in Booking. Furs odločen, da pobere davke

Singapurca Terence Tan En Wei in Yao Song Liang sta bila v torek na sodišču v Singapurju obtožena zaradi nelegalnega oddajanja štirih apartmajev v luksuzni stanovanjski zgradbi v središču Singapurja. Po poročanju časnika Straits Times sta stanovanja oglaševala na portalu Airbnb.

Če ju bo sodišče spoznalo za kriva, jima grozi do 200.000 singapurskih dolarjev (125.000 evrov) kazni.

Pri Airbnb zadeve niso komentirali, dejali so le, da so pripravljeni sodelovati s tamkajšnjo vlado, da bi našli način za nadaljnji razvoj na trgu oddajanja zasebnih stanovanj.

Kljub novim pravilom pa je leta 2008 ustanovljeni Airbnb, ki ima sedež v Kaliforniji, v Singapurju zelo priljubljen. Kot so povedali v družbi, imajo registriranih več kot 8700 lastnikov nepremičnin iz te miniaturne države, ki so v zadnjem letu dni gostili več kot 330.000 popotnikov z vsega sveta.

Airbnb, prenočevanje, prenočišče Primerjava Airbnb Svet To so najdražje in najcenejše države na Airbnb

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • Avatar Leon
    Leon 14:08 06.december 2017.

    V SINGAPURJU ..........se morata dva lastnika nepremičnin zagovarjati na sodišču zaradi nelegalnega oddajanja svojih apartmajev prek spletne platforme Airbnb. To je v državi kjer spoštujejo zakonodajo .....http://lifestyle.enaa.com/potovanja/Singapur-mesto-iz-futuristicne-pravljice.html ................seveda je pri nas drugače I LOVE BANANASTAN

Sorodne novice