13-letnika brutalno pretepli na šolskem hodniku

Foto: Profimedia - fotografija je simbolična
Foto: Profimedia - fotografija je simbolična
Začelo se je kot najstniško zbadanje, končalo z odhodom na urgenco.
Oglej si celoten članek

V Correggiu, v italijanski provinci Reggio Emilia, je trinajstletnik po pretepu na šolskem hodniku končal v bolnišnici. Nanj se je po rekonstrukciji dogodkov spravilo več najstnikov, med njimi celo polnoletni fantje.

Do pretepa je prišlo na šolskem honiku med odmorom. Začelo se je kot nekakšna "šala", a se je dogajanje kmalu izrodilo. Približno deset učencev, vključno z vrstniki in starejšimi najstniki iz višjih razredov, je obkolilo fanta, se vrglo nanj ter ga brcalo in udarjalo. Pred pretepom so žrtev zbadali zaradi nove pričeske.

Ko je prišla učiteljica, pobegnili

Kot poročajo italijanski mediji, je 13-letnik malo pred pretepom stopil v bran prijateljici, ki so se ji najverjetneje posmehovali isti fantje v skupini. Dogodek so nasilneži izrabili kot podlago za zbadanje in kasneje pretep. Najprej so začeli s klofutami po vratu, nakar se je žrtev ustno odzvala in jih pozvala, naj prenehajo. Ampak se je vse izrodilo. Vrgli so ga na tla, skupina nasilnežev ga je brcala in tepla še naprej.

Učiteljica, ki jo je pritegnil hrup, je posredovala. Uspešno je prekinila pretep, a so mladi nasilneži pobegnili. Ko se je trinajstletnik vrnil v razred, ga je vse močno bolelo, bil je močno okrvavljen tudi po obrazu. Tako je učiteljica poklicala 112, z rešilcem so ga odpeljali na nadaljnjo obravnavo v bolnišnico. 

Policija je že začela preiskavo, da bi ugotovila vsa dejstva in vpletene. "Ni prvič, da so se ti incidenti zgodili v škodo mojega sina," je za lokalni medij povedala mati žrtve . "Tokrat upam, da bomo lahko prišli zadevi do dna in da se odgovorni strogo kaznujejo. Med očividci pa ne smejo molčati, da bi prikrili to grozljivo agresijo," dodaja.

Za nasilneže se pričakuje stroge ukrepe. Najprej morajo identificirati vse storilce, nato kontaktirati njihove starše, šola bo prav tako uvedla disciplinske ukrepe, je pojasnil tudi ravnatelj šole Luca Bassi.

Grozljivo Po umoru odšel v službo, nato pa ... Žrtev goljufov Po enem telefonskem klicu ostala brez 46 tisoč evrov

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 16:23 31. Oktober 2023.

    Naj bo to Italija ali Slovenija . Vprašanje je samo eno in to je kaj sledi. ali bodo vse skupaj …

  • 08:03 31. Oktober 2023.

    Poročajte iz domačih logov. Imamo tu kar precej takih primerov, ne le po šolah, tudi po ulicah. Ker smo strpni …

  • 21:00 30. Oktober 2023.

    Saj ni treba v Italijo. Po dolenjskih osnovnih šolah, pa okoli šol je kar veliko tega. Pa če kdo slučajno …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.