Svet
13575 ogledov

13-letnika brutalno pretepli na šolskem hodniku

Nasilje v šoli Profimedia - fotografija je simbolična
Začelo se je kot najstniško zbadanje, končalo z odhodom na urgenco.

V Correggiu, v italijanski provinci Reggio Emilia, je trinajstletnik po pretepu na šolskem hodniku končal v bolnišnici. Nanj se je po rekonstrukciji dogodkov spravilo več najstnikov, med njimi celo polnoletni fantje.

Do pretepa je prišlo na šolskem honiku med odmorom. Začelo se je kot nekakšna "šala", a se je dogajanje kmalu izrodilo. Približno deset učencev, vključno z vrstniki in starejšimi najstniki iz višjih razredov, je obkolilo fanta, se vrglo nanj ter ga brcalo in udarjalo. Pred pretepom so žrtev zbadali zaradi nove pričeske.

Ko je prišla učiteljica, pobegnili

Kot poročajo italijanski mediji, je 13-letnik malo pred pretepom stopil v bran prijateljici, ki so se ji najverjetneje posmehovali isti fantje v skupini. Dogodek so nasilneži izrabili kot podlago za zbadanje in kasneje pretep. Najprej so začeli s klofutami po vratu, nakar se je žrtev ustno odzvala in jih pozvala, naj prenehajo. Ampak se je vse izrodilo. Vrgli so ga na tla, skupina nasilnežev ga je brcala in tepla še naprej.

Učiteljica, ki jo je pritegnil hrup, je posredovala. Uspešno je prekinila pretep, a so mladi nasilneži pobegnili. Ko se je trinajstletnik vrnil v razred, ga je vse močno bolelo, bil je močno okrvavljen tudi po obrazu. Tako je učiteljica poklicala 112, z rešilcem so ga odpeljali na nadaljnjo obravnavo v bolnišnico. 

Policija je že začela preiskavo, da bi ugotovila vsa dejstva in vpletene. "Ni prvič, da so se ti incidenti zgodili v škodo mojega sina," je za lokalni medij povedala mati žrtve . "Tokrat upam, da bomo lahko prišli zadevi do dna in da se odgovorni strogo kaznujejo. Med očividci pa ne smejo molčati, da bi prikrili to grozljivo agresijo," dodaja.

Za nasilneže se pričakuje stroge ukrepe. Najprej morajo identificirati vse storilce, nato kontaktirati njihove starše, šola bo prav tako uvedla disciplinske ukrepe, je pojasnil tudi ravnatelj šole Luca Bassi.

Italija Grozljivo Svet Po umoru odšel v službo, nato pa ... ženska govori po telefonu Žrtev goljufov Svet Po enem telefonskem klicu ostala brez 46 tisoč evrov

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 3
  • Avatar mahatma2
    mahatma2 16:23 31.oktober 2023.

    Naj bo to Italija ali Slovenija . Vprašanje je samo eno in to je kaj sledi. ali bodo vse skupaj bolj ali manj pometli pod preprogo ali pa bodo nekaj naredili , da se to ne bo več ponovilo. Torej ...prikaži več vse te nasilneže izločiti iz šole in v nekakšen mladoletni zapor in tam naj imajo šolo , toda poleg učenja bi morali imeti tudi družbeno koristno delo , plus to da svoje prostore , učilnice in toalete lepo sami čistijo. Če to ne bo zaleglo potem sledi samo še izključitev.

  • bobubob 08:03 31.oktober 2023.

    Poročajte iz domačih logov. Imamo tu kar precej takih primerov, ne le po šolah, tudi po ulicah. Ker smo strpni z barabami, saj imajo tudi oni svoje pravice, kajne? Enake ali celo večje, saj je treba 'krhke in dragocene' manjšine ...prikaži več zavarovati s 'pozitivno diskriminacijo'. Ampak kar si je plebs izvolil, to ima. Vse dokler bo volil na enak način, bodo posledice take odločitve enake. Če ni zatiranja, se škodljivci samo še množijo, toliko bolj, če jih povrh vsega okoliščine še dodatno podpirajo.

  • atamama 21:00 30.oktober 2023.

    Saj ni treba v Italijo. Po dolenjskih osnovnih šolah, pa okoli šol je kar veliko tega. Pa če kdo slučajno intervenira proti nasilnežem pridejo starši tega nasilneža in ''prebutajo'' prijavitelja pa še koga. In temu pri nas pravimo ''miltikulturnost, kane?