15-letnika v živo prenašala strelski obračun s policijo, nato sodila sama sebi

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Policija je petnajstletna Denisa in Katjo po strelskem obračunu našla mrtva v hiši na severozahodu Rusijo. Vzrok smrti: strelna rana.
Oglej si celoten članek

Na grozljivih posnetkih, ki sta jih v živo prenašala prek spleta, se najstnika brezskrbno pogovarjata in hkrati streljata na policijo, ki je pred hišo.

Dekle v video posnetku pojasni, da se je hudo sprla z mamo, potem ko je prespala pri fantu, čeprav ji starši tega niso dovolili.

Ko jo je mama prišla iskati k Denisu, jo je ta ustrelil v bok, nato pa je par pobegnil in preživel tri dni na begu v neki hiši v vasi. 

Med prenosom prek aplikacije Periscope, Katja pravi: "Nobene možnosti nimava!"

Denis pa doda: "Če se ne predava, bova umrla. Če pa se predava, se nikoli več ne bova videla!"

Pripadniki posebne enote policije so sporočili, da so trupla najstnikov našli v hiši na tleh, na njih so bile jasne sledi samomora.

Preiskovalci se zdaj trudijo ugotoviti, kaj je bil pravi razlok, da sta 15-letnika naredila tako skrajen korak in kje sta dobila orožje. Dostop do orožja je namreč v Rusiji zelo strogo omejen.

Predstavnik preiskovalcev je dejal, da so se policisti s parom več ur pogajali, da žal brez uspeha. Ko so vdrli v hišo, so uporabili "šok granate", a je bilo prepozno. Najstnika sta bila že mrtva.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 4

  • ode
    19:37 16. November 2016.

    Edino pravično

  • 16:02 16. November 2016.

    to pa je prava ljubezen naj počivata v miru slava jima

  • 10:01 16. November 2016.

    Kaj ko bi to "novico" odstranili?

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.