Svet
45 ogledov

15-letnika v živo prenašala strelski obračun s policijo, nato sodila sama sebi

najstnika Žurnal24 main
Policija je petnajstletna Denisa in Katjo po strelskem obračunu našla mrtva v hiši na severozahodu Rusijo. Vzrok smrti: strelna rana.

Na grozljivih posnetkih, ki sta jih v živo prenašala prek spleta, se najstnika brezskrbno pogovarjata in hkrati streljata na policijo, ki je pred hišo.

 

A video posted by Денис Муравьев (@denismurav) on Nov 14, 2016 at 12:05am PST

Dekle v video posnetku pojasni, da se je hudo sprla z mamo, potem ko je prespala pri fantu, čeprav ji starši tega niso dovolili.

Ko jo je mama prišla iskati k Denisu, jo je ta ustrelil v bok, nato pa je par pobegnil in preživel tri dni na begu v neki hiši v vasi. 

Med prenosom prek aplikacije Periscope, Katja pravi: "Nobene možnosti nimava!"

Denis pa doda: "Če se ne predava, bova umrla. Če pa se predava, se nikoli več ne bova videla!"

Pripadniki posebne enote policije so sporočili, da so trupla najstnikov našli v hiši na tleh, na njih so bile jasne sledi samomora.

Preiskovalci se zdaj trudijo ugotoviti, kaj je bil pravi razlok, da sta 15-letnika naredila tako skrajen korak in kje sta dobila orožje. Dostop do orožja je namreč v Rusiji zelo strogo omejen.

Predstavnik preiskovalcev je dejal, da so se policisti s parom več ur pogajali, da žal brez uspeha. Ko so vdrli v hišo, so uporabili "šok granate", a je bilo prepozno. Najstnika sta bila že mrtva.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 4
  • ode 19:37 16.november 2016.

    Edino pravično

  • Božidar Dinič 16:02 16.november 2016.

    to pa je prava ljubezen naj počivata v miru slava jima

  • Thomy 10:01 16.november 2016.

    Kaj ko bi to "novico" odstranili?