17-letnik se je pretvarjal za kirurga

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Najstnika iz Floride je film Ujemi me, če me lahko, v katerem glavno vlogo igra Leonardo DiCaprio tako navdušil, da se je še sam preoblekel v zdravniško haljo in se izdajal za asistenta kirurga. Ali je pri tem koga poškodoval, ni znano.
Oglej si celoten članek

17-letni Matthew Scheidt iz ameriške zvezne države Florida je tako sodeloval pri oživljanju pacientov, ki so utrpeli zastoj srca. Da je lahko prišel v bolnišnico Osceola Regional Medical Center, je ponaredil tudi identifikacijsko kartico, s katero je prevaral tudi varnostnike. Osebju bolnišnice pa je zatrjeval, da ima 23 let in da je študent ene izmed tamkajšnjih univerz.

V petek pa se je njegova "kariera" končala. V bolnišnici so namreč posumili, da najstnik ne govori resnice, saj je hotel dobiti dovoljenje za vstop v zavarovan del bolnišnice. Policija je Scheidta že kazensko ovadila, ni pa še znano, ali je 17-letnik, ki je pri operacijah sodeloval kot asistent kirurga, koga poškodoval, poroča NyDailyNews. Medtem pa so se predstavniki bolnišnice zavili v molk in primera ne želijo komentirati.

Po pisanju Daily Maila je najstnika očitno za delo v bolnišnici navdušil film Ujemi me, če me lahko (Catch me if you can), v kateri glavno vlogo igra Leonardo DiCaprio. Ta je v filmu igral resničnega prevaranta Franka Abagnalea, ki je kot najstnik denar služil s ponarejanjem bančnih čekov, pod lažnimi podatki in ponarejenimi dokumenti pa se je med drugim uspel zaposliti tudi kot zdravnik. Po aretaciji in petih letih zapora je nato delal v enoti FBI, kjer je kriminalistom pomagal pri odkrivanju ponarejevalcev dokumentov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.