Svet
23 ogledov

17-letnik se je pretvarjal za kirurga

Operacija krčnih žil velja za manj tvegano, pravijo strokovnjaki. (Foto: Shutter Žurnal24 main
Najstnika iz Floride je film Ujemi me, če me lahko, v katerem glavno vlogo igra Leonardo DiCaprio tako navdušil, da se je še sam preoblekel v zdravniško haljo in se izdajal za asistenta kirurga. Ali je pri tem koga poškodoval, ni znano.

17-letni Matthew Scheidt iz ameriške zvezne države Florida je tako sodeloval pri oživljanju pacientov, ki so utrpeli zastoj srca. Da je lahko prišel v bolnišnico Osceola Regional Medical Center, je ponaredil tudi identifikacijsko kartico, s katero je prevaral tudi varnostnike. Osebju bolnišnice pa je zatrjeval, da ima 23 let in da je študent ene izmed tamkajšnjih univerz.

V petek pa se je njegova "kariera" končala. V bolnišnici so namreč posumili, da najstnik ne govori resnice, saj je hotel dobiti dovoljenje za vstop v zavarovan del bolnišnice. Policija je Scheidta že kazensko ovadila, ni pa še znano, ali je 17-letnik, ki je pri operacijah sodeloval kot asistent kirurga, koga poškodoval, poroča NyDailyNews. Medtem pa so se predstavniki bolnišnice zavili v molk in primera ne želijo komentirati.

Po pisanju Daily Maila je najstnika očitno za delo v bolnišnici navdušil film Ujemi me, če me lahko (Catch me if you can), v kateri glavno vlogo igra Leonardo DiCaprio. Ta je v filmu igral resničnega prevaranta Franka Abagnalea, ki je kot najstnik denar služil s ponarejanjem bančnih čekov, pod lažnimi podatki in ponarejenimi dokumenti pa se je med drugim uspel zaposliti tudi kot zdravnik. Po aretaciji in petih letih zapora je nato delal v enoti FBI, kjer je kriminalistom pomagal pri odkrivanju ponarejevalcev dokumentov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.