19-letnica v kovčku tihotapila otroka

Foto: EPA
Foto: EPA
Policija je v kovčku, ki so ga prenesli iz Maroka v špansko enklavo Ceuta, našli osemletnega dečka iz Slonokoščene obale, je danes sporočila španska policija. 19-letna ženska je kovček v četrtek prenesla čez mejni prehod za pešce v Ceuto, a so jo ustavili policisti in pri pregledu odkrili, da je v njem deček.
Oglej si celoten članek

Predstavniki španske policije so povedali, da so kovček dali na skener in pri tem ugotovili nekaj sumljivega, saj se je zdelo, da je v njem človek. Ko so kovček odprli, so v njem dejansko odkrili otroka v zelo slabem stanju. Deček naj bi bil po navedbah policije star osem let. Žensko, ki ga je pretihotapila, so aretirali.

Foto: EPA Deček v kovčku

Aretirali so tudi očeta dečka, ki je nekaj ur kasneje poskušal prečkati mejni prehod. Tudi oče je iz Slonokoščene obale, a živi na španskih Kanarskih otokih.

Na tisoče jih tvega življenje 

Vsako leto več tisoč imigrantov tvega življenje in se skuša prebiti v Ceuto in Melillo, španski enklavi, ki ju obdaja Maroko, da bi si ustvarili boljše življenje v Evropi.

Številni Afričani poskušajo preplezati sedem metrov visoke ograje, ki ločujejo španski enklavi od Maroka. Nekateri se čez mejo pritihotapijo skriti v vozila ali tovore, številni pa poskušajo preplavati ali prepluti razdaljo med maroškimi obalami in obalami enklav.

Pred dnevi so na primer v ladijskem kontejnerju v pristanišču Melille našli 23-letnega Maročana, ki je bil po štirih dneh brez hrane in vode popolnoma dehidriran, saj je kontejner čez prvomajske praznike ostal nedotaknjen.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.