Svet
16 ogledov

19-letnica v kovčku tihotapila otroka

Deček v kovčku EPA
Policija je v kovčku, ki so ga prenesli iz Maroka v špansko enklavo Ceuta, našli osemletnega dečka iz Slonokoščene obale, je danes sporočila španska policija. 19-letna ženska je kovček v četrtek prenesla čez mejni prehod za pešce v Ceuto, a so jo ustavili policisti in pri pregledu odkrili, da je v njem deček.

Predstavniki španske policije so povedali, da so kovček dali na skener in pri tem ugotovili nekaj sumljivega, saj se je zdelo, da je v njem človek. Ko so kovček odprli, so v njem dejansko odkrili otroka v zelo slabem stanju. Deček naj bi bil po navedbah policije star osem let. Žensko, ki ga je pretihotapila, so aretirali.

Deček v kovčku | Avtor: EPA EPA

Aretirali so tudi očeta dečka, ki je nekaj ur kasneje poskušal prečkati mejni prehod. Tudi oče je iz Slonokoščene obale, a živi na španskih Kanarskih otokih.

Na tisoče jih tvega življenje 

Vsako leto več tisoč imigrantov tvega življenje in se skuša prebiti v Ceuto in Melillo, španski enklavi, ki ju obdaja Maroko, da bi si ustvarili boljše življenje v Evropi.

Številni Afričani poskušajo preplezati sedem metrov visoke ograje, ki ločujejo španski enklavi od Maroka. Nekateri se čez mejo pritihotapijo skriti v vozila ali tovore, številni pa poskušajo preplavati ali prepluti razdaljo med maroškimi obalami in obalami enklav.

Pred dnevi so na primer v ladijskem kontejnerju v pristanišču Melille našli 23-letnega Maročana, ki je bil po štirih dneh brez hrane in vode popolnoma dehidriran, saj je kontejner čez prvomajske praznike ostal nedotaknjen.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.