20-letna načelnica je pobegnila

Foto: Žurnal24 Marisol Valles Garcia ni zdržala pritiskov, a je očitno ostala vsaj živa. (Foto:
20-letno Mehičanko, ki je postala svetovno znana, ker si je edina upala prevzeti nevarno mesto načelnice policije, so odpustili, saj je očitno pobegnila.
Oglej si celoten članek

Marisol Valles Garcia je prejšnji teden prosila za dopust, da iz osebnih razlogov obišče ZDA. Danes, ko bi se morala vrniti na delovno mesto načelnice policije v obmejnem mestu Praxedis G. Guerrero, pa so jo zaman čakali, prav tako se ne oglaša na telefon.

Mestni veljaki niso čakali s pojasnili in so Valles Garcio nemudoma odpustili. Po poročanju medijev pa ima nekoč pogumna mladenka dokaj dober alibi, saj naj bi prejela grožnje s smrtjo in ugrabitvijo, zato jo je ubrala prek meje in tam prosila za azil.

Valles Garcia, študentka kriminologije, je postala načelnica policije v mestu oktobra, potem ko je bil Praxedis G. Guerrero od julija 2009 brez prvega policista, saj so zadnjega pogumneža ustrelili. Mesto je v zadnjih letih postalo pomembna točka za tihotapce mamil v ZDA in bojišče dveh rivalskih kartelov Juarez in Sinaloa, ki se bojujeta za nadzor nad eno samo cesto, ki vodi onkraj meje v ZDA.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.