Svet
16 ogledov

20-letna načelnica je pobegnila

Marisol Valles Garcia ni zdržala pritiskov, a je očitno ostala vsaj živa. (Foto: Žurnal24 main
20-letno Mehičanko, ki je postala svetovno znana, ker si je edina upala prevzeti nevarno mesto načelnice policije, so odpustili, saj je očitno pobegnila.

Marisol Valles Garcia je prejšnji teden prosila za dopust, da iz osebnih razlogov obišče ZDA. Danes, ko bi se morala vrniti na delovno mesto načelnice policije v obmejnem mestu Praxedis G. Guerrero, pa so jo zaman čakali, prav tako se ne oglaša na telefon.

Mestni veljaki niso čakali s pojasnili in so Valles Garcio nemudoma odpustili. Po poročanju medijev pa ima nekoč pogumna mladenka dokaj dober alibi, saj naj bi prejela grožnje s smrtjo in ugrabitvijo, zato jo je ubrala prek meje in tam prosila za azil.

Valles Garcia, študentka kriminologije, je postala načelnica policije v mestu oktobra, potem ko je bil Praxedis G. Guerrero od julija 2009 brez prvega policista, saj so zadnjega pogumneža ustrelili. Mesto je v zadnjih letih postalo pomembna točka za tihotapce mamil v ZDA in bojišče dveh rivalskih kartelov Juarez in Sinaloa, ki se bojujeta za nadzor nad eno samo cesto, ki vodi onkraj meje v ZDA.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.