400 evrov za nastanitev begunca

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Interes za nastanitev begunca je že izrazilo deset družin.
Oglej si celoten članek

Po Parmi in Torinu bo konec meseca tudi v Trstu zaživel projekt sprejema beguncev. Družina, ki v gospodinjstvo sprejme begunca, mesečno prejme 400 evrov, poroča Il Piccolo.

Družina lahko sprejme največ dva prosilca za azil, oziroma eno družino. Vključevanje bo potekalo postopoma, v prvi fazi bo begunec pri družini nastanjen šest mesecev, bivanje pa nato lahko podaljšajo še za šest mesecev. Pomoč bosta družinam, ki bodo sprejele begunce, zagotavljala  karitas in italijansko solidarnostno združenje.

Kot poroča Il Piccolo, je interes doslej izrazilo deset družin.  

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 10

  • mph
    22:14 10. November 2015.

    Zelo enostavno. Znižal se bo standard DOMAČEGA prebivalstva, kot sedaj v Nemčiji bodo poskusili spet odpraviti minimalno plačo, .. in …

  • 21:14 10. November 2015.

    Da se ne spuscam v debate. A članek o hSE vas pa ne vznemirja. kako so pogodbe s teš prakticno …

  • 19:22 10. November 2015.

    Bravo odlično napisano vse je res.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.