5,5 milijona evrov odškodnine

Foto: Žurnal24 (Foto: Reuters)
Podjetje MAL, ki je odgovorno za ekološko katastrofo na Madžarskem, bo v prihodnjih petih letih žrtvam izplačalo 5,5 milijona evrov odškodnine.
Oglej si celoten članek

"Čeprav še ni mogoče reči, kdo je odgovoren, se moramo soočiti s človeškimi tragedijami, za katere je mogoče finančno nadomestilo," je dejal prvi mož podjetja Lajos Tolnay.

Preiskava dogodka še vedno traja. Potem ko so zaslišali direktorja Zoltana Bakonyija in tehničnega vodjo Jozsefa Deaka, so policisti danes zaslišali še tretjega direktorja Jozsefna F., ki je v podjetju odgovoren za okoljsko varnost.

Zaradi izlitja strupenega blata je umrlo najmanj devet ljudi, več kot 150 je ranjenih. Najhuje je bila prizadeta vas Kolontar, iz katere so zaradi strahu pred izlitjem strupenih snovi tudi iz drugega rezervoarja evakuirali vse prebivalce. Približno 500 od 800 prebivalcev Kolontarja se je pretekli konec tedna lahko vrnilo v vas, potem ko so zavarovali rezervoarje. 191 ljudi se še vedno noče vrniti v vas, kjer 94 hiš še vedno sameva.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.