Svet
9 ogledov

5,5 milijona evrov odškodnine

(Foto: Reuters) Žurnal24 main
Podjetje MAL, ki je odgovorno za ekološko katastrofo na Madžarskem, bo v prihodnjih petih letih žrtvam izplačalo 5,5 milijona evrov odškodnine.

"Čeprav še ni mogoče reči, kdo je odgovoren, se moramo soočiti s človeškimi tragedijami, za katere je mogoče finančno nadomestilo," je dejal prvi mož podjetja Lajos Tolnay.

Preiskava dogodka še vedno traja. Potem ko so zaslišali direktorja Zoltana Bakonyija in tehničnega vodjo Jozsefa Deaka, so policisti danes zaslišali še tretjega direktorja Jozsefna F., ki je v podjetju odgovoren za okoljsko varnost.

Zaradi izlitja strupenega blata je umrlo najmanj devet ljudi, več kot 150 je ranjenih. Najhuje je bila prizadeta vas Kolontar, iz katere so zaradi strahu pred izlitjem strupenih snovi tudi iz drugega rezervoarja evakuirali vse prebivalce. Približno 500 od 800 prebivalcev Kolontarja se je pretekli konec tedna lahko vrnilo v vas, potem ko so zavarovali rezervoarje. 191 ljudi se še vedno noče vrniti v vas, kjer 94 hiš še vedno sameva.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.