57 milijonov gre na Finsko

Foto: EPA
Foto: EPA
Rekordni dobitek si bo razdelilo deset Fincev.
Oglej si celoten članek

Finska je v petek dobila deset novih milijonarjev, saj je srečna deseterica z dobitno kombinacijo osvojila skupno 57,3 milijona evrov vreden rekordni dobitek mednarodne igre na srečo Eurojackpot. Zmagovito kombinacijo so vplačali v kiosku v kraju Toijala, vsak pa bo v žep pospravil kar 5,7 milijona evrov.

Gre za najvišji dobitek v igri Eurojackpot doslej, s čimer je skupina Fincev krono prevzela nekemu Nemcu, ki je lani osvojil 46,1 milijona evrov.

Na Finskem so ljubitelji iger na srečo pred petkovim žrebom vplačali kar 7,1 milijona evrov.

Igra Eurojackpot poteka v 14 evropskih državah - poleg Finske še na Hrvaškem, Danskem, Norveškem, Švedskem, Nizozemskem, v Nemčiji, Estoniji, Islandiji, Italiji, Litvi, Latviji, Španiji in Sloveniji.

Slovenija je doslej dobila le enega zmagovalca, ki je decembra lani osvojil 21 milijonov evrov.

Dobitniku so srečo prinesle številke 10, 16, 28, 30, 33 - 4, 6. Gre za rekordni znesek v višini 57 milijonov evrov, saj je bil najvišji dobitek doslej vreden 46 milijonov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 11:35 6. April 2014.

    No če razdeliš 57 na 9 delov ... ne bo vsak dobil veliko ...

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.