60-letnica v Avstriji rodila dvojčka

Foto: PrtScr You tube
Foto: PrtScr You tube
V Avstriji je v sredo 60-letna ženska rodila dvojčka, kar je prvi tovrstni primer v tej državi, danes poroča časnik Neues Volksblatt.
Oglej si celoten članek

60-letna ženska je dvojčka rodila s pomočjo v tujini darovanih jajčec, je razkril vodja porodničarjev v kliniki Wels-Grieskirchen, kjer je prišlo do neobičajnega rojstva. Da ženska rodi pri 60 letih, se zgodi izjemno redko. Glede na avstrijske statistične podatke se je v sosednji državi to od leta 1970 zgodilo le dvakrat. Rojstvo dvojčkov 60-letnice v Welsu pa je v Avstriji edinstveni primer.

Število žensk, ki med 50 in 59 letom še dobijo potomstvo, medtem v Avstriji ves čas narašča. Leta 1970 sta bila dva takšna primera, leta 2010 enajst, leta 2013 pa že 23, povzema avstrijska tiskovna agencija APA.

V sosednji državi so januarja sprejeli zakonsko novelo, ki poslej tudi v sami Avstriji omogoča darovanje jajčec, a le prejemnicam, ki ne smejo biti starejše od 45 let.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 9

  • 09:21 3. April 2016.

    Nimamo pravice obsojat takšne zadeve, vsak ima pravico do svojega življenja saj je tudi vsak svojega telesa gospodar. Če bi …

  • 09:21 3. April 2016.

    Nimamo pravice obsojat takšne zadeve, vsak ima pravico do svojega življenja saj je tudi vsak svojega telesa gospodar. Če bi …

  • mph
    12:48 28. Februar 2015.

    Vidim, da ti pamet že pri ušesih ven leze ... a bi lahko malce argumentiral ta tvoj sklep na osnovi …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.