7 mrtvih po padcu z vlaka

Foto: Žurnal24
V bližini indijskega mesta Lucknow je po padcu s strehe vlaka umrlo najmanj sedem ljudi, 17 je bilo ranjenih. Umrli večinoma mladi, ki so se vračali s parade policijskih novincev.
Oglej si celoten članek

Nesreča se je zgodila, ko je hitri vlak s potniki na strehi na poti iz Bareillyja v mesto Jamuu zapeljal pod most, zaradi česar je umrlo najmanj sedem ljudi, 17 je bilo ranjenih.

Več kot 200 tisoč mladih brezposelnih je potovalo v mesto Bareilly, da bi izpolnili obrazce za 416 prostih delovnih mest za delo na mejni policiji (ITBF). Tuji mediji poročajo, da oblasti niso dovolj dobro poskrbele za tako množično potovanje v Bareilly, kjer je med mladimi izbruhnilo tudi nasilje.

Po obisku parade za policijske novince so se namreč množice mladih začele vračati proti domu, mnogi so potovali kar na strehi hitrega vlaka. Lokalne oblasti še poročajo, da so organizirali posebne prevoze z vlaki, da bi razpršili množico iz Bareillyja in bližnjih postaj, kjer je prihajalo do izgredov, a naj bi bila povezava med Lucknowom in Delhijem motena.

Nesreče na indijski državni železnici, ki povezuje vse konce države, so zelo pogoste, z vlaki pa dnevno prepeljejo okoli 20 milijonov potnikov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.