Svet
20 ogledov

7 mrtvih po padcu z vlaka

Žurnal24 main
V bližini indijskega mesta Lucknow je po padcu s strehe vlaka umrlo najmanj sedem ljudi, 17 je bilo ranjenih. Umrli večinoma mladi, ki so se vračali s parade policijskih novincev.

Nesreča se je zgodila, ko je hitri vlak s potniki na strehi na poti iz Bareillyja v mesto Jamuu zapeljal pod most, zaradi česar je umrlo najmanj sedem ljudi, 17 je bilo ranjenih.

Več kot 200 tisoč mladih brezposelnih je potovalo v mesto Bareilly, da bi izpolnili obrazce za 416 prostih delovnih mest za delo na mejni policiji (ITBF). Tuji mediji poročajo, da oblasti niso dovolj dobro poskrbele za tako množično potovanje v Bareilly, kjer je med mladimi izbruhnilo tudi nasilje.

Po obisku parade za policijske novince so se namreč množice mladih začele vračati proti domu, mnogi so potovali kar na strehi hitrega vlaka. Lokalne oblasti še poročajo, da so organizirali posebne prevoze z vlaki, da bi razpršili množico iz Bareillyja in bližnjih postaj, kjer je prihajalo do izgredov, a naj bi bila povezava med Lucknowom in Delhijem motena.

Nesreče na indijski državni železnici, ki povezuje vse konce države, so zelo pogoste, z vlaki pa dnevno prepeljejo okoli 20 milijonov potnikov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.