78 smrtnih žrtev v Gvineji

Foto: EPA
Foto: EPA
Virus se širi v Liberijo, nevarnost tudi za Senegal in Sierro Leone.
Oglej si celoten članek

V Gvineji je število umrlih zaradi ebole naraslo na 78, so sporočile pristojne oblasti. Obravnavali pa so še okoli 122 primerov virusne hemoragične mrzlice, ki se ujemajo s simptomi ebole.

Liberijsko ministrstvo za zdravje je potrdilo, da se je ebola razširila tudi v Liberijo, kjer je smrtonosni virus zahteval najmanj dve žrtvi. Senegal je, da bi preprečil širitev bolezni, že zaprl meje z Gvinejo. Simptome, ki jih povezujejo s hemoragično mrzlico, so opazili tudi pri dečku z območja Sierre Leone ob meji z Gvinejo.

Ebola je ena od najnevarnejših virusnih bolezni, ki je lahko usodna za do 90 odstotkov okuženih. Cepivo proti virusu ali drugi načini zdravljenja ne obstajajo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.