900 policistov prečesalo bordel

Foto: EPA
Foto: EPA
Policisti so izvedli obširno preiskavo v berlinskem klubu Artemis zaradi suma izkoriščanja zaposlenih, domnevne trgovine z ljudmi in utajevanja davkov.
Oglej si celoten članek

Največji berlinski klub, kjer ponujajo spolne usluge, se je znašel pod drobnogledom policistov, ki so izvedli obsežno policijsko akcijo, v kateri so sodelovali tudi davčni in carinski inšpektorji. Šest ljudi so aretirali. Med njimi dva menedžerja kluba in štiri madam. V klubu so našli 117 spolnih delavk in več kot sto strank. 

Prostitucija je v Nemčiji zakonita. Preiskavo v omenjenem klubu je policija izvedla zaradi suma, da gre za "krut in nelegalen" sistem, v katerem so izkoriščali ženske. Pridržane so obtožili davčne goljufije in neplačevanja socialnih prispevkov. Policija pa preiskuje morebitno trgovino z ljudmi, poroča The Guardian.

Foto: EPA Artemis Berlin

Motoristi rekrutirali ženske

Večina žensk prihaja iz vzhodne Evrope in bližnjega Vzhoda. Ženske naj bi rekrutirali motoristi, člani skupine Hells Angels. V zameno za nove delavke naj bi jim klub nudil razne ugodnosti, med drugim prost vstop, je povedal zvezni tožilec Sjors Kampstra. Namige o nepravilnostih so dobili od zaposlene, ki je bila pred tem v zvezi z enim od članov omenjene motoristične skupine.

Preiskovalci so se zaenkrat osredotočili na obtožbe glede utaje davkov. Poleg tega so bile ženske uradne samozaposlene, dejansko pa so delale kot redno zaposlene, z določenim urnikom, cenikom in navodili glede izvajanja določenih spolnih praks. Z neplačevanjem socialnih prispevkov je klub državo ogoljufal za najmanj 17,5 milijona evrov, k temu pa je treba prišteti še domnevno utajo davkov. 

Policisti so na prizorišču zaplenili 6,4 milijona evrov v gotovini, avtomobile. Poleg tega pa so zasegli še 12 stanovanj in drugih nepremičnin v Berlinu in drugje po državi. 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.