Svet
118 ogledov

900 policistov prečesalo bordel

Artemis Berlin EPA
Policisti so izvedli obširno preiskavo v berlinskem klubu Artemis zaradi suma izkoriščanja zaposlenih, domnevne trgovine z ljudmi in utajevanja davkov.

Največji berlinski klub, kjer ponujajo spolne usluge, se je znašel pod drobnogledom policistov, ki so izvedli obsežno policijsko akcijo, v kateri so sodelovali tudi davčni in carinski inšpektorji. Šest ljudi so aretirali. Med njimi dva menedžerja kluba in štiri madam. V klubu so našli 117 spolnih delavk in več kot sto strank. 

Prostitucija je v Nemčiji zakonita. Preiskavo v omenjenem klubu je policija izvedla zaradi suma, da gre za "krut in nelegalen" sistem, v katerem so izkoriščali ženske. Pridržane so obtožili davčne goljufije in neplačevanja socialnih prispevkov. Policija pa preiskuje morebitno trgovino z ljudmi, poroča The Guardian.

Artemis Berlin | Avtor: EPA EPA

Motoristi rekrutirali ženske

Večina žensk prihaja iz vzhodne Evrope in bližnjega Vzhoda. Ženske naj bi rekrutirali motoristi, člani skupine Hells Angels. V zameno za nove delavke naj bi jim klub nudil razne ugodnosti, med drugim prost vstop, je povedal zvezni tožilec Sjors Kampstra. Namige o nepravilnostih so dobili od zaposlene, ki je bila pred tem v zvezi z enim od članov omenjene motoristične skupine.

Preiskovalci so se zaenkrat osredotočili na obtožbe glede utaje davkov. Poleg tega so bile ženske uradne samozaposlene, dejansko pa so delale kot redno zaposlene, z določenim urnikom, cenikom in navodili glede izvajanja določenih spolnih praks. Z neplačevanjem socialnih prispevkov je klub državo ogoljufal za najmanj 17,5 milijona evrov, k temu pa je treba prišteti še domnevno utajo davkov. 

Policisti so na prizorišču zaplenili 6,4 milijona evrov v gotovini, avtomobile. Poleg tega pa so zasegli še 12 stanovanj in drugih nepremičnin v Berlinu in drugje po državi. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.