95 tisoč otrok brez spremstva prosilo za azil

Foto: EPA
Foto: EPA
Najmanj 95 tisoč begunskih otrok brez spremstva je v lanskem letu zaprosilo za azil v Evropi, kar je štirikrat več kot v letu pred tem, je objavila britanska neodvisna organizacija preiskovalnih novinarjev.
Oglej si celoten članek

V lanskem letu je preko 1,2 milijona ljudi vstopilo v Evropo in zaprosilo za azil; med njimi je bilo na tisoče mladoletnih, sirot, tistih, ki so v vojni ostali brez staršev in tistih, ki so se na begunskih poteh oddvojili od svojih staršev oziroma spremstva odrasle osebe.

Britanska neodvisna organizacija preiskovalnih novinarjev je v svojem poročilu, ki ga je izdala te dni, izpostavila, da je v lanskem letu najmanj 95.070 otrok brez spremstva zaprosilo za azil v Evropi, kar je glede na leto poprej precejšen porast; v letu 2014 je bilo takšnih otrok 23.572.

Za pridobitev statističnih podatkov so se obrnili na vlade 29-tih držav, posredovalo jim jih je le 17 držav, nekatere države takšnih podatkov enostavno nimajo, nekatere so zavrnile sodelovanje.

V letu 2015 je v Sloveniji za mednarodno zaščito zaprosilo 42 mladoletnikov brez spremstva.

PREBERITE TUDI:

Kaj se je zgodilo z mladoletnimi begunci, ki so jih hoteli namestiti v Kranju?

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.