Svet
14 ogledov

95 tisoč otrok brez spremstva prosilo za azil

Begunci v Grčiji EPA
Najmanj 95 tisoč begunskih otrok brez spremstva je v lanskem letu zaprosilo za azil v Evropi, kar je štirikrat več kot v letu pred tem, je objavila britanska neodvisna organizacija preiskovalnih novinarjev.

V lanskem letu je preko 1,2 milijona ljudi vstopilo v Evropo in zaprosilo za azil; med njimi je bilo na tisoče mladoletnih, sirot, tistih, ki so v vojni ostali brez staršev in tistih, ki so se na begunskih poteh oddvojili od svojih staršev oziroma spremstva odrasle osebe.

Britanska neodvisna organizacija preiskovalnih novinarjev je v svojem poročilu, ki ga je izdala te dni, izpostavila, da je v lanskem letu najmanj 95.070 otrok brez spremstva zaprosilo za azil v Evropi, kar je glede na leto poprej precejšen porast; v letu 2014 je bilo takšnih otrok 23.572.

Za pridobitev statističnih podatkov so se obrnili na vlade 29-tih držav, posredovalo jim jih je le 17 držav, nekatere države takšnih podatkov enostavno nimajo, nekatere so zavrnile sodelovanje.

V letu 2015 je v Sloveniji za mednarodno zaščito zaprosilo 42 mladoletnikov brez spremstva.

PREBERITE TUDI:

Kaj se je zgodilo z mladoletnimi begunci, ki so jih hoteli namestiti v Kranju?

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.