Afganistan: mož ji je izpulil nohte

Foto: Reuters Sahar Gul Foto: Reuters Sahar Gul Foto: Reuters Sahar Gul Foto: Reuters Sahar Gul Foto: Reuters Sahar Gul
Afganistanska policija je priprla soproga Sahar Gul, ki jo je doma skupaj z družino zverinsko mučil. Fotografije poškodovane 15-letnice so šokirale Afganistance.
Oglej si celoten članek

Kot smo poročali, se je 15-letna Sahar Gul po dogovorjeni poroki s 30-letnim moškim preselila k njegovi družini in nenadoma pretrgala vse stike z družino. Po nekaj mesecih tišine so ti vendarle obvestili policijo, da je nekaj narobe.

Po pregledu hiše so policisti dekle našli zaprto v kleti. "Ko smo jo rešili iz temne sobe, smo ugotovili, da ji je nekdo izpulil nohte. Povedala je, da je to storil njen mož. S komaj slišnim glasom nam je tudi povedala, da ji je s kleščami s telesa trgal meso," je za CNN povedal policist Jawid Basharat.

Sahar je bila tudi izstradana, zdravniki pa so ugotovili, da so ji z glave pulili cele šope las, tako da so na lasišču nastale poškodbe.

Vse to se je dekletu zgodilo zato, ker se je uprla možu in njegovi družini, ki je od nje zahtevala, da se prostituira. Policija je aretirala člane družine, možu pa je uspelo pobegniti, a so ga že našli in aretirali.

Gulova je trenutno v bolnišnici v Kabulu, kjer sta jo obiskala zdravstveni minister in ministrica za ženske zadeve.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 14:23 2. Januar 2012.

    toliko se govori o enakopravnosti in nasilju nad ženskami, ampak tam kjer bi se pa res moralo to izvajati se …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.