Svet
4 ogledov

Afganistan: mož ji je izpulil nohte

Sahar Gul
1/5
Reuters
Afganistanska policija je priprla soproga Sahar Gul, ki jo je doma skupaj z družino zverinsko mučil. Fotografije poškodovane 15-letnice so šokirale Afganistance.

Kot smo poročali, se je 15-letna Sahar Gul po dogovorjeni poroki s 30-letnim moškim preselila k njegovi družini in nenadoma pretrgala vse stike z družino. Po nekaj mesecih tišine so ti vendarle obvestili policijo, da je nekaj narobe.

Po pregledu hiše so policisti dekle našli zaprto v kleti. "Ko smo jo rešili iz temne sobe, smo ugotovili, da ji je nekdo izpulil nohte. Povedala je, da je to storil njen mož. S komaj slišnim glasom nam je tudi povedala, da ji je s kleščami s telesa trgal meso," je za CNN povedal policist Jawid Basharat.

Sahar je bila tudi izstradana, zdravniki pa so ugotovili, da so ji z glave pulili cele šope las, tako da so na lasišču nastale poškodbe.

Vse to se je dekletu zgodilo zato, ker se je uprla možu in njegovi družini, ki je od nje zahtevala, da se prostituira. Policija je aretirala člane družine, možu pa je uspelo pobegniti, a so ga že našli in aretirali.

Gulova je trenutno v bolnišnici v Kabulu, kjer sta jo obiskala zdravstveni minister in ministrica za ženske zadeve.

Komentarjev 1
  • fa0a7ce203433202af605ede76abe9ca69c9f161 14:23 02.januar 2012.

    toliko se govori o enakopravnosti in nasilju nad ženskami, ampak tam kjer bi se pa res moralo to izvajati se pa na žalost ne velja, to velja tako za afganistanske mnogo premlade žene kot tudi za slovenski za katere ne ...prikaži več vemo, kaj se dogaja za štirimi stenami doma