Svet
28 ogledov

15-letnici pulil nohte in trgal meso

zapor Shutterstock
Policija v Afganistanu je v kleti našla zaprto in zverinsko mučeno 15-letno Sahar Gul. Mož jo je mučil, ker se ni želela prostituirati.

Kot mnoga dekleta je tudi 15-letno Sahar Gul doletela dogovorjena poroka s 30-letnim moškim. Preselila se je k njegovi družini in nenadoma pretrgala vse stike z družino. Po nekaj mesecih tišine so ti vendarle obvestili policijo, da je nekaj narobe.

Po pregledu hiše so policisti dekle našli zaprto v kleti. "Ko smo jo rešili iz temne sobe, smo ugotovili, da ji je nekdo izpulil nohte. Povedala je, da je bil njen mož. S komaj slišnim glasom nam je tudi povedala, da ji je s kleščami s telesa trgal meso," je za CNN povedal policist Jawid Basharat.

Sahar je bila prav tako izstradana, zdravniki pa so ugotovili, da so ji z glave pulili cele šope las, tako da so na lasišču nastale poškodbe.

In vse to se je zgodilo 15-letnemu dekletu, ker se je uprla možu in njegovi družini, ki je od nje zahtevala, da se prostituira. Policija je aretirala člane družine, možu pa je uspelo pobegniti.

Trpinčenje žensk nekaj normalnega

Na žalost pa Saharina zgodba ni redkost v Afganistanu. Trpinčenje žensk je nekaj vsakdanjega. Pred kratkim so napadalci s kislino polili celotno družino, ki ni želela svoje hčerke poročiti s starejšim moškim. Znana pa je tudi zgodba ženske pod imenom Gulnaz, ki so jo za 12 let obsodili na zapor, ker je prijavila, da jo je posilil mož od sestrične. Po dveh letih zapora, v katerem je rodila tudi hčerkico, je pristala, da se poroči s posiljevalcem, ki se je medtem ločil, zato so jo izpustili iz zapora, saj je s poroko s posiljevalcem postala spodobna ženska.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.