Aktiviste bodo danes izgnali

Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24
Izrael bo še danes iz države izgnal 19 propalestinskih aktivistov, ki so jih pridržali včeraj.
Oglej si celoten članek

Za izpustitev pridržanih so se odločili po tem, ko so vsi podpisali dokument, na podlagi katerega se odrekajo pravici do pritožbe pred izraelskim sodiščem. Sprva nekaj pridržanih ni želelo podpisati dokumenta- med njimi je bila tudi Nobelova nagrajenka za mir Mairead Maguire.

Nekaj aktivistov bo tako po kopnem iz Izraela odšlo v Jordanijo, ostali pa bodo iz države odšli z letališča v Tel Avivu.

Izraelski premier Benjamin Netanjahu je "miren rezultat" včerajšnje operacije pohvalil. Medtem ko je turško ladjo, na kateri so izraelski komandosi ubili devet ljudi, označil za "ladjo sovraštva", je za ljudi z irske ladje Rachel Corrie dejal, da so mirovni aktivisti.

Mednarodna javnost je tudi včerajšnjo potezo Izraela označila za nesprejemljivo. Številni so nezadovoljstvo izrazili s protestom v Carigradu, nekateri pa so šli na ulice tudi v Tel Avivu.

Spomnimo. Včeraj so izraelske sile zaustavile irsko ladjo Rachel Corrie s pomočjo za Gazo ter jo pospremili v izraelsko pristanišče Ašdod. Posadka in potniki na ladji se pri tem niso upirali. Včeraj so v Turčiji objavili tudi izid obdukcije ubitih, iz katere je razvidno, da so v enega izmed aktivistov so izstrelili kar štiri krogle.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.