Aktivisti ustavili lov na kite

Foto: Žurnal24 Na fotografiji iz leta 2009 je videti boj med aktivisti in kitolovci. Ti so ladj
Japonski kitolovci so bil zaradi nadlegovanja ameriških aktivistov prisiljeni predčasno končati sezono lova.
Oglej si celoten članek

Lov so prekinili zaradi zasledovanja ladij aktivistov Sea Shepherd Conservation Society. Na japonskem ministrstvu za ribištvo so napovedali, da bo celotna ribiška flota zapustila vode s področja Antarktike.

Da so lov, ki ga uradno izvajajo za znanstvene namene, prekinili mesec pred rokom, so v organizaciji Sea Shepherd označili za odlično novico. Ustanovitelj Paul Watson pa je povedal, da jim ne bodo prenehali slediti, dokler ribiške ladje ne odplujejo iz kitolovnega območja.

Preprečili nalaganje
S svojimi ladjami je aktivistom uspelo preprečiti nalaganje ujetih kitov na ladje. Japonsko floto sicer sestavljajo štiri ladje, na katerih 180 ribičev na sezono nalovi do skoraj tisoč kitov. Kite še vedno lovita tudi Islandija in Norveška, ki se s prepovedjo lova ne strinjata.

Vržen iz Greenpeacea
Paul Watson je organizacijo Sea Shepherd ustanovil konec sedemdesetih let prejšnjega stoletja, ko se je razšel z organizacijo Greenpeace. Zaradi skrajnih akcij in stališč so ga namreč takrat vrgli iz upravnega odbora, sam pa je potem izstopil iz organizacije. Greenpeace ga zdaj označuje za nevarnega ekstremista in ne daje komentarjev na njegove akcije.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.