Akupunkturist s hivom okužil paciente?

Foto: Žurnal24 (Foto: Shutterstock)
Švicarska policija je sprožila preiskavo proti akupunkturistu, saj nanj letijo obtožbe, da je z virusom hiv namenoma okužil najmanj petnajst svojih pacientov.
Oglej si celoten članek

Primer je v Švici sprožil velik šok in strah, potem ko je tamkajšnji tabloid Blick poročal, da so oblasti o domnevnih obtožbah vedele že pet let. Preiskovalec Hermann Fleischhackl je sporočil, da je bila prva pritožba vložena leta 2005.

Z akupunkturistom, čigar identiteta ni znana, je imelo stike 19 oseb. "Petnajst oseb je prepričanih, da je okužba povezana z obtoženim. Štiri osebe za okužbo nimajo razlage oziroma je ne povezujejo z akupunkturistom," je povedal Fleischhackl.

Številni švicarski časopisi poročajo, da žrtve trdijo, da jim je v telo vbrizgal okuženo kri.

Preiskovalci se bodo po preiskavi do konca leta odločili, ali bodo osumljenega obtožili. Če mu dokažejo krivdo, bo lahko v zaporu preživel do deset let.

Incident je sprožil med državljani pravo paniko. Sprašujejo se, ali država nad alternativno medicino izvaja dovolj kontrole.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.